"Bodega, buf de vida !" Un film de Sophie Jacques, del 2 de Mai al 2 d'agost sus ÒCtele.

Jòga !

Vidèo non disponibla

Comentaris

19-05-2016 :: lison

mercé plan per nos "culturar" sus la nostra cultura!

19-01-2016 :: Patrick DREAN

Aqueth documentari qu'es plan e que pausa de bonas questions, sus la creacion, la lenga e la societat, e lo rotle deu teatre dins los enjocs de lenga. Totun que i a una causa que me chepica : los actors que vesèm aqui parlan pas tot en occitan, e mai los que sabon plan lo parlar ; que demoran entre las doas lengas. Se pot far un documentari sus lo meteis subjecte en francès, o jostitolar lo documentari...
Las jovas femnas aqui que dison de causas plan, mas la causa mai plan que l'an pas facha : véser aquelas parlar occitan per diser ço que pensan deu teatre en occitan serià la melhora faiçon de donar enveja de parlar la lenga e de la har viure dins lo teatre ! Mas contunhatz, totes, a har de peças, a jogar !

15-12-2014 :: Amelia

Brave documentari !

Apondre un comentari

Tampar

Apondre un comentari

Desiri m'abonar a la letra d'informacions

Documentari produch en 2011 pel CIRDOC-Mediatèca occitana dins l'encastre de la mòstra "Jòga", consacrada al teatre occitan contemparanèu e presentada a Besièrs entre lo 26 de mai e lo 23 de decembre de 2011. Actors, meteires en scèna, cercaires i evòcan aquel moviment creatiu original, nascut al endeman de Mai de 1968, qu'inventèt e escriguèt dins lo temps un teatre en rompedura amb l'istòria de la dramaturgia occidentala.

Réalisation et montage : Richard Ferrari

Propos recueillis par Alice Champollion

Production exécutive : French Kiss Production

Une production Lo CIRDÒC-Mediatèca occitana

 

Durada : 29 min 21

Disponibla dusca lo 18/11/2017

Vidèos associadas